les pedales sont fini
bij het afscheid zondag 15 augustus kreeg van diverse kanten het advies om beugels op mijn pedalen te zetten anders zou ik de heuvels en zeker de bergen niet overkomen. Voor toeclips had ik niet gekozen en straks blijkt waarom. Sàvonds nog op internet gekeken maar beugels op pedalen kon zelfs de wereldfietser nergens meer vinden. Allee dan vertrek ik zonder en kijk onderweg of er ergens nog een paar liggen. Aan het eind van de eerste dag in Hoogstraten, Belgie, net onder Breda rij ik langs een fietswinkel. In de etalage een racefiets met beugels! Ze zijn er dus nog en wel in 2 maten. Welke ik wilde hebben. Ik had geen idee; doe maar een stel. Waarschijnlijk om mij het verschil te laten voelen hebben ze op de linker de grote en op de rechter de kleine gemonteerd. Het blijft mij om het even ze doen het allebei goed. Na een paar dagen klimmen begonnen de pedalen steeds meer over de grond te slepen. Ik had zo hard getrapt en tegen die beugels geduwd dat de pedalen bijna uit elkaar vielen. Het hing nog net aan elkaar. In Montfort-en chalosse bij de fietsenmaker langs gegaan voor hulp, immers waarschijnlijk laatste werkdag voor de klim naar Roncevalles. ``Monsieur les pedales sont fini`, alors sans pedales no santiago dus zet er maar ander onder. Dan kon ik beter aluminium nemen dan die plastic dingen die er nu onder zaten. Terwijl hij aan het werk ging en remmen enz zou nakijken ben ik naar het postkantoor gegaan. Mijn keukenspullen en tent zijn onderweg naar huis en ik ben ca 7 a 8 kg lichter. En dat merk je bijzonder goed. Vanaf Montfort begonnen de eerste heuvels en ze werden alleen maar steiler. Toch ging het fietsen stukken makkelijker en 110 km gerden. Morgen zal blijken of dat kwam door de opluchtng dat ik die kilo`s kwijt ben of door het mindere gewicht. het is al dagen schitterend weer en ca 30 graden. vandaag rustdag met straks een baskisch feest. Hier begint voor velen de pelgrim. Het zijn pelgrims in soms merkwaardige kledij, uit veel verschillende landen. Dus meer ontmoetingen en gesprekken; er komt sfeer in.Ikhoop dat dat blijft dan gaat ook het tempo (nu ca 95 km pd) wat omlaag. gegroet uit St jean pied de port
Heel mooi dat je fiets weer helemaal op orde is en je de nodige kilotjes naar huis hebt gestuurd. Heel veel succes en mooie ontmoetingen morgen bij je tocht over de Pyreneënpas naar Roncesvalles. Dus morgen een letterlijk hoogtepunt. In Auritz-Burgete zijn veel logeermogelijkheden. We zien uit naar je verhalen uit Spanje. groetjes Yes en Hans
Hallo Bert,
Je bent ons inmiddels gepasseerd!
Wij zitten nu op Ils de Re.
Vertrekken woensdag huiswaarts.
Heel veel succes met de volgende zware kilometers!
Tot nu toe al een hele prestatie.
Nou nog even afmaken he!!
Groetjes, Ton en Emmie.
Ha Bert,
Zondag was JC ook in Pied de Port!! Je had al je ballast kunnen meegeven aan haar als wij dat hadden geweten! Toevallig he? Ze maakten een rondje in de buurt.
Hopelijk ga je naar de prachtige kathedraal van Burgos, erg de moeite waard. Ik begreep van Ria dat je daar langs komt. Ik vraag maar niet of je een paar flesjes Rioja meeneemt......, maar misschien kun je wel een glas drinken.
Totaal andere sfeer daar in Spanje, geniet ervan met al die collega fietsers en lopers en veel sterkte nog op weg naar het eindpunt.
Groet ook van Ro, Marjan
Dag Bert,
Wat een toestanden allemaal. Gelukkig lukt het je steeds om oplossingen te vinden. In onze beleving ga je zeer voortvarend en snel. Heel veel plezier in Spanje en houd vol.
Groet, Mirjam en Lex
Hoi Bert,
De Tour de France zit er bijna op.De bolletjestrui ligt op je te wachten!
Dan nog een paar Vuelta-etappes.
Het gaat je zeker lukken.
Ga zo door!
Henk en Jean