vertragen jij!
De lopers onderweg vinden het maar niks ca 90 km per dag. Vanochtend nog zei ene Frits uit Sittard ¨vertragen jij¨! De avond daarvoor had hij al diverse aanbevelingen die ik moest doen. Ik moet er niet aan denken met zo iemand 1 dag te gaan lopen en te vertragen. Voorbereiden vinden sommigen ook niet zo nodig en nemen pijnlijke voeten en enorme blaren voor lief.
Ik heb me wel voorbereid en zoals blijkt tot nu toe werkt dat goed. Spieren zijn echt welmoe na een dag fietsen maar gelukkig tot nu toe geen pijn of ongemak. En als vandaag er buien aankomen in de middag en de wind in dit gebied met steile heuvels toeneemt besluit ik gelukkig op tijd te stoppen. Ik zou de volgende halteplaats, 10 km verder denk ik niet of met uiterste moeite halen. Ik doe deze reis op mijn manier. als de routebeschrijving me niet bevalt neem ik een andere route en blijkt dat al velen me zijn voorgegaan. Als er niets te bezoeken valt, behalve het genieten van het mooie landschap dan fiets ik met plezier en schieten de km´s voorbij. Ik sta ook elke keer weer versteld van de afstanden. Ik ga nog een aantal mooie steden tegen komen en bekijken.
Ik heb slechts 1 keer gebeld om zeker te zijn van een overnachtingsplaats in St jean pied de port. Voor de rest neem ik het zoals et komt en dat maakt dit avontuur mooi. Morgenavond echter gaan Ria en ik besluiten wanneer ik in S de C aankom; vrijdag over een week of twee weken. Voor het eerst moet ik gaan beslissen waar ik op een bepaaldde datum moet zijn. Er moet weer worden georganiseerd, dat kan niet anders, een beetje jammer is dat wel. De afgelopen weken was het leven bij de dag en wat er gebeurde. Buon dias.
Lieve Bert,
Wat een ervaring moet dit zijn!
Roept erg veel respect en bewondering op, en toch ook een beetje (durf het bijna niet te zeggen):afgunst!.
Wat zul jij een indrukken opdoen zeg, en vooral jezelf af en toe goed tegenkomen en de hand drukken met deze prestatie!
Wachten met spanning op je volgende bericht!
Groetjes en liefs, en nog heel veel sterkte,
Ton en Emmie.
opvallend... hoe verder je fietst hoe relaxter de stukjes worden... hou vast hé!
Hey Bert ! Intussen hebben we al veel mail van je gekregen, binnenkort ga ik (Judith) alles uitgebreid lezen ! Jaap heeft intussen ook al iets gemaild. Zoals je schrijft: leven bij de dag, wat een heerlijk gevoel is dat. Alles komt zoals het komt. We zijn benieuwd wat je gaat besliisen: wanneer je aankomt in Santiago de Compostella. We vinden het super leuk om te lezen wat je zoal meemaakt en we zijn jaloers op jouw sportiviteit ! Een interessante reis Bert ! Echt indrukwekkend. Spoedig laten we meer van ons horen. Tot die tijd alle goeds, goede reis en tot mails. Hartelijke groeten, ook voor RIA ! Ook van Jaap ! Judith