Bertnaarsantiago.reismee.nl

de camino

de laatste dagen merk je steeds meer dat je po de camino Frances ben er komen elke dag nieuwe caminogangers bij met minder tijd als ik. Ook vandaag starten weer nieuwe voor twee weken lopen naar Santiago.

Burgos is een mooie stad met een imposante kathedraal zeker het bezoeken waard. Maar voor mij was het te overweldigend te imposant en in de kathedraal teveel een mausoleunm voor de koningen, notabelen en kerkvorsten. Ik ben daar snel weggegaan. FDaarna gelukkig weer een ochtend dat ik alleen door uitgestrekte velden fiets met slechts een jager ver weg in het veld met een paar honden. Tegen de middag kom ik anderen tegen en besluit met Jan verder te rijden. We stoppen bij een ruine van de abdij van San Anton voor een lunch. Ik heb muslirepen en >jan een stuk brood van enlkele dag eterug, kaas en een tomaat. samen met de gesprekken, de geweldige omgeving (later fotos) is het een geweldige lunch. De volgende dag stopeen we om 1000 uur voor een kop koffie en komen op het terras waar Pepe zit de Catalaan die ik al een paar keer ben tegen gekome. Samen met zijn nieuwe reisgenoot, ook catalaan bespreken we de burgeroorlog en vooral wat dat voor hun en hun familie betekent. erg interessant ontroerend en soms verbijsterend blijven we uren in gesprek.

Ik moet stoppen en de auberge uit. tot de volgende stop. van daag ga ik naar 1500 m op de cruz de ferro.